7 razloga za vaše poslovanje sada treba da upravljaju mobilnim uređajima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Kako se vaš posao razvija od poduhvata s nekoliko bliskih prijatelja, do malog ili srednjeg posla sa sve većim brojem zaposlenih, postoje mnoge stvari koje treba povećati. Vaši zaposleni su od vitalnog značaja za širenje kompanije, kao i njihovi uređaji.

Sva elektronika koja ima CPU, može se u nekom obliku hakovati ili ukrasti njegove podatke. Pametni telefoni, tableti, laptopi i radne površine su ranjivi na hakovanje i krađu podataka. Ovo može da uključuje uređaje koje vaša kompanija kupuje za zaposlene, kao i uređaje koje zaposleni dovode u posao.

U ovom postu na blogu govoriće o šest razloga koji će vam jasno reći kada će vašoj kompaniji trebati softver za upravljanje mobilnim uređajima. Vi, vaši zaposleni, dobavljači i vaši kupci će biti bolje zaštićeni kada budete znali da je vreme da uložite u ovaj važan alat. Započeću vas pregledom softvera za upravljanje mobilnim uređajima kako biste znali kako će vam pomoći u poslovanju.

Šta je softver za upravljanje mobilnim uređajima?

Bez ulaska u detalje, upravljanje mobilnim uređajima je alat koji će vam dati jednu kontrolnu tablu za upravljanje bilo kojim uređajem koje kompanija poseduje, a na kojem ima softver, uključujući uređaje koje vaši zaposlenici poseduju i koriste za posao. Ovo će vam omogućiti da:

 • Daljinski obrišite čitave uređaje
 • Izbrišite i kontrolirajte osetljive podatke
 • Zaštitite unutrašnju komunikaciju
 • Pratite uređaje za potrebe inventara
 • Znate gde se uređaji fizički nalaze

Ovih pet važnih tačaka predstavljaju osnovu onoga što softver za upravljanje mobilnim uređajima može učiniti za vaše poslovanje. Kao što vidite, ovo su vitalne bezbednosne funkcije koje vas ozbiljno mogu spasiti u kriznim trenucima – Gde je Karen ovaj put stavila svoj laptop sa svim podacima o klijentima?!?

Regulatorni zahtevi za vašu industriju

Možda ste započeli kao jedna osoba sa jednim uređajem, radeći od svoje kućne mreže, ali u trenutku kada se promene dese možda će biti potrebno da imate uspostavljeno upravljanje mobilnim uređajima ili politikuza zaštitu podataka. Industrije koje su obično obuhvaćene ovim, a koje se mogu razlikovati od države do države, uključuju:

Finansijska: Jedna od najreguliranijih privrednih grana, u SAD-u su primenjeni propisi iz Federalnog priručnika za ispitivanje finansijskih institucija, kao i drugi regulatori u industriji, kao što je Kancelarija kontrolera valute.

Maloprodaja: Ne postoje savezni propisi za prodavce, ali oni moraju slediti propise PCI DSS. Ova grupa postavlja sigurnosne standarde za obradu plaćanja karticama.

Zdravstvena zaštita: HIPAA uspostavlja internetske sigurnosne standarde za svaku zdravstvenu kompaniju, osiguravajuću kompaniju i treće dobavljače.

Podaci o potrošačima: Otkrivanje kršenja podataka dobija sve više pažnj a to vodi do više propisa. Iako nema federalnih zakona, mnoge države u SAD-u donose zakone, a Savezna komisija za trgovinu može odrediti kazne kompanijama koje kršenje pravila ne otkriju brzo. To je bio slučaj sa ChoicePoint-om kada je 160.000 evidencija potrošača ugroženo, što je rezultiralo novčanom kaznom od 10 miliona dolara od FTC-a.

Osiguranje: Propisi se u pojedinim zemljama jako razlikuju jer se obično postavljaju na lokalnom nivou. Kao primer, njujorški State Department of Financial Services radi na zakonodavstvu za industriju osiguranja od 2016. godine.


Energija: Neprofitna korporacija poznata kao Severnoamerička korporacija električne pouzdanosti postavlja standarde za one koji se bave električnom energijom u Kanadi, SAD-u i delovima Meksika.

.Odbrana: Ako pružate bilo kakvu uslugu američkom Ministarstvu odbrane, morate da ispunite mrežne bezbednosne standarde DFARS-a i PGI-ja. Ovi standardi moraju biti ispunjeni pre nego što poslujete sa DOD-om radi zaštite ovih vrlo osetljivih podataka. U Kanadi je ovo poznato kao Zakon o odbrambenoj proizvodnji, i možete biti sigurni da svaka zemlja ima slične zakone.

Obavezno proverite lokalne propise za svoju industriju da biste bili sigurni da se pridržavate. Ako to ne učinite, može doći do kazni kao sto su novčane kazne, oduzimanja poslovnih dozvola, pa čak i do zatvaranja kompanije i revizije.

Uređaji BIOD prihvataju se na radnom mestu.

Rastuće kompanije često se okreću BYOD pravilima tako da se novi zaposlenici osećaju prijatno sa uređajima koje koriste… a možda i da malo smanje troškove! Iako su ovo dve velike prednosti, cena njihova da nemate toliko kontrole nad podacima kao i kada je sve bilo centralizovano na uređaje koje kompanija poseduje i kontroliše. Upravljanje mobilnim uređajima (MDM) omogućava vam da iskoristite sve prednosti BYOD-a, a pritom apsolutno minimalizujete probleme. Pomoću MDM politika o BYOD-u moći ćete:

 • Daljinsko brisanje podataka preduzeća sa telefona zaposlenih
 • Pratite fizičku lokaciju uređaja
 • Kompanijsku i ličnu upotrebu držite odvojeno od kontejnera

Ove tačke omogućavaju da BYOD uređaji budu u vlasništvu zaposlenog, dok se podaci o kompanijama i dalje mogu odvojeno kontrolisati. Svako preduzeće koje razmišlja o BYOD politici trebalo bi da razmisli o MDM-u pre nego što krene napred.

Ne bi trebalo da se plašite vise za osobu u ili za kompaniju ako je MDM na tom radnom telefonu!

Udaljeni radnici dodaju se u radnu snagu

To mogu biti ili stalni udaljeni radnici ili zaposleni koji rade od kuće dan ili dva. Ovo takođe može uključivati česte kompanije trećih strana kojima je potreban pristup vašoj mreži. Čak i ako koriste uređaje u vlasništvu kompanije, oni i dalje predstavljaju iste rizike po bezbednost (uređaj se izgubi / ukrade) kao BYOD.

Gornji video govori o svim prednostima za zaposlene i poslodavce, ali malo objašnjava šta kompanija zapravo mora učiniti. Ako ovo želite obaviti pametno, potreban vam je alat kao što je SKY WORK da biste upravljali svim uredjajima. Mogu biti zaposleni koje nikada nećete fizički upoznati, ali i dalje možete da upravljate njihovim podacima i lako uklanjaju svoje podatke sa njihovih mašina.

Za kontrolu aplikacija na uređajima kompanije

Kvalitetni MDM softver omogućava vam da ograničite koje su aplikacije instalirane na uređajima kompanije u vlasništvu. Mnoge aplikacije imaju bezbednosne probleme koji mogu rezultirati gubitkom podataka, dok je najgore u njih ugrađen zlonamerni softver. Evo scenarija:

 • Vaš zaposleni vidi oglas u e-poruci za aplikaciju koja im se dopada
 • Klikaju na oglas i šalju se na veb lokaciju umesto u zvaničnu prodavnicu Google / Apple
 • Vaš zaposleni veruje da se nalaze na službenoj veb lokaciji i preuzimaju aplikaciju na uređaj kompanije
 • Ova aplikacija je zaražena malverom, a zaposleni toga nije potpuno svestan
 • Niko ne otkriva da postoji problem sve dok ne dođe do kršenja podataka

. Ovaj scenariO noćne more može se dogoditi lakše nego što mislite, posebno ako napadač izvrši napad kopanjem prema specifičnom zaposlenom. Da li nikada niste čuli za podmetanje koplja? Na njega otpada 91% internet napada! MDM može da vas zaštiti ograničavanjem preuzimanja aplikacija samo na određene aplikacije ili samo na određene pouzdane izvore.

Kompanija imakontrolu nad glavnim ažuriranjima sistema

Da se izvrsi ažuriranje iz bezbednosnih razloga mogu poprilicno opterecivati zaposlenog. Oni jednostavno ne misle da je to važno i mogu zatvoriti prozor podsetnika danima pre nego što se dovoljno iznerviraju da to urade.

Ako vaši zaposleni ne žele da slušaju svoj laptop, MDM bi vam trebao dati mogućnost forsiranja ažuriranja tako da te ranjivosti ne utiču na vas. Kao što se do sada može naći na ovoj liste, problem je u ljudskoj grešci u odnosu na stvarne probleme sa mašinama. Ako je bezbednosna greska tu, ne čekajte da se ljudi povinuju kada postoji opcija da to odmah urade.

Na uređajima imate bilo kakve podatke o potrošačima ili kupcima – uopšte

Otkrivanje podataka o kršenju podataka dobiva sve više pažnje trenutno sto vodi do više propisa. Iako nema federalnih zakona, mnoge države u SAD-u donose svoje zakone, a Savezna komisija za trgovinu može odrediti kazne kompanijama koje ne otkriju kršenje prava brzo. To je bio slučaj sa ChoicePoint-om kada je 160.000 evidencija potrošača ugroženo, što je rezultiralo novčanom kaznom od 10 miliona dolara od FTC-a. Uber je pogođen velikom novčanom kaznom, 148 miliona USD, zbog kršenja podataka koje nisu obelodanili pravilno kada je trebalo da znaju, bolje je i da ne dozvole da se kršenje desi na prvom mestu.

Ako vaša kompanija rukuje bilo kojom vrstom podataka o klijentima, od nečeg tako jednostavnog kao što je adresa do osetljivog poput podataka s kreditne kartice, svaki korak morate poduzeti da biste je zaštitili. Potrošači vam veruju u svoje podatke, a ako im pokrenete sumnju u poverenje, novčana kazna od FTC-a, može biti najmanje briga jer poverenje potrošača može se brzo umanjiti. Ne želite da vaša kompanija pošalje pismo gore. Ne želite da vaši kupci na taj način razgovaraju o vama na mreži.

Smanjenje troškova ponovnom upotrebom licenci

Kada kupite licencu za softver i date je zaposlenom na svom BYOD uređaju, to često znači da će se ta licenca koristiti samo na toj mašini ili za tog korisnika. Ovo je sigurno tačno kada zaposleni sami kupuju aplikacije koje su im potrebne za naknadnu nadoknadu. MDM će vam omogućiti da ne samo da izbrišete softver sa uređaja zaposlenika (bilo da je to BYOD ili ne), već će vam i oduzeti licencu. Ova licenca se zatim može koristiti za drugog zaposlenog ili čak za njihovu direktnu zamenu.

Drugi problem sa licencama može da uključuje:

 • Četiri osobe dele Apple ID sa istom lozinkom.
 • Jedna osoba napušta tim pod nepovoljnim uslovima
 • Ovaj nezadovoljan zaposleni može zaključati aplikacije povezane sa Apple ID-om ili čak izbrisati podatke

. MDM sprečava da se to dogodi tako što vam omogućava da odmah opozovete njihov pristup tokom sastanka, gde su obavešteni da su pušteni.

Vaše preduzeće mora da investira u upravljanje mobilnim uređajima

Ako je vaše preduzeće odbacilo jednu od gore navedenih tačaka kao „da“, onda je vreme da počnete da razmatrate strategiju svog mobilnog uređaja i kako će vam MDM pomoći da zaštitite svoje poslovanje, kupca, zaposlene i svoje dobavljači.

SKY WORK je upravo takav alat. Saznajte više o tome kako to funkcioniše da biste videli kako će uticati na vaš određeni posao jednostavnim bezbednosnim politikama koje štite sve koji su uključeni u vaš posao – čak i Karen kad ponovo izgubi laptop sa svim podacima o klijentima.

Podeli post :
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit
Share on pinterest
Share on skype
Share on tumblr
Share on mix
Share on pocket