Kancelarijska sigurnost: Zašto vaš posao želi da koristite MDM

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Naša dvodelna serija o BYOD-u (prvi deo i drugi deo) bila je usmerena na poslodavce koji razmišljaju o softveru BYOD i upravljanju mobilnim uređajima (MDM), ali ovaj je post za vas – zaposlene, da će sigurnost uredadja poboljšati instaliranjem MDM na svojim BYOD uređajima.

U ovom postu ćemo pogledati BYOD i MDM iz vaše perspektive. Ako ste poput većine ljudi, već koristite lični uređaj u kancelariji. Verovatno već godinama donosite svoj uređaj i ništa o tome niste razmišljali.

Sada vaša kompanija želi da instalirate MDM na svoj telefon kako bi mogli formalno dozvoliti BYOD. Zvuči nametljivo, ali stavljanje MDM-a u telefon možda je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za sebe, svoju privatnost i sigurnost ureda. Instaliranje MDM-a na telefon nije samo dobra ideja, to je sjajna ideja, a evo kako se sve odigrava.

Kako MDM pomaže u sigurnosti u kancelariji?

Verovatno ranije niste čuli za softver za upravljanje mobilnim uređajima (MDM), pa evo kako to funkcioniše na visokom nivou:

  • MDM se sastoji od dva glavna dela: softver na vašem telefonu za osiguranje radnih podataka i softver na serveru za upravljanje svim. Ovi delovi zajedno rade na stvaranju sigurnog okruženja za radne podatke na vašem telefonu.
  • MDM aplikacije dizajnirane su tako da omoguće što je moguće dve stvari: radne podatke štitite i sprečite da se vaši lični podaci mešaju sa radnim podacima.

Kada registrujete telefon u MDM kompanije:

  • Preuzmite aplikaciju koja se povezuje sa MDM serverom vaše kompanije
  • Ova aplikacija postavlja bezbedno okruženje na vašem telefonu
  • MDM takođe može da preuzme i druge aplikacije (poput sigurne adrese e-pošte, ćaskanja i deljenja datoteka).
  • Kada prvi put pokrenete aplikaciju MDM, kreirat ćete lozinke i postaviti aplikacije. Obično to traje samo nekoliko minuta i nije komplikovano.
  • Zavisno od MDM-a, za vas će biti preuzete adrese e-pošte, ćaskanja i datoteke za deljenje datoteka. Jednom kada završite postupak, bićete spremni i vaši radni podaci su sigurni.

To je to. Sada ste spremni da radite i sarađujete kao i sve vreme, samo sa šifrovanjem i bezbednosnim profilima koji vas štite.

Strana servera MDM-a nije nešto što bi trebalo da brinete – to je za ljude koji upravljaju MDM-om u vašoj kancelariji. Kratki potez bi bio:

  • MDM server omogućava kompaniji da zna ko je postavio njihove uređaje i da li su uređaji bezbedni.
  • Ako postoji problem sa uređajem, poput instaliranog malvera ili je izgubljen ili ukraden, kompanija može daljinski da zaštiti sve podatke kompanije na uređaju.
  • Većina softvera MDM kompaniji omogućava daljinsko brisanje i resetovanje radnog dela uređaja

Upravo ovaj poslednji nivo bezbednosti za radne informacije omogućava kompanijama da se udobno bave BYOD-om.

Kako MDM-ovi čine BIOD sigurnijim u kancelariji?

BYOD povećava produktivnost i zadovoljstvo zaposlenih, ali ono što čini da BYOD zaista radi za kompanije je dodatna mera sigurnosti i kontrole nad podacima o kompaniji. Bez mira, znajući da su lični uređaji sigurni i da su podaci o kompaniji zaštićeni, mnoge kompanije se ustručavaju u vezi sa BYOD-om.

Zabrinutosti u vezi sa sigurnošću nalaze se na vrhu liste zbog čega kompanije skreću BYOD i zašto kompanije ulažu u MDM. Kada se kao zaposlenik potpuno ugradite sa upotrebom MDM-a, cementirate BIOD u svojoj kompaniji

MDM drže posao i život razdvojenim

Kada svoj lični uređaj koristite za posao, posebno e-poštu, postoji toliko mnogo načina da slučajno mešate lične i poslovne podatke. Ko nije slučajno poslao nekoga na poslu sa svog ličnog e-maila i morao je onda podsetiti ljude da prestanu da koriste vaš lični email? Ili – zahvaljujući automatskom popunjavanju adresa e-pošte – slučajno e-poštom kolegi ili kupcu pošaljete lični e-mail koji je trebao da ode nekom od vaših prijatelja?

https://twitter.com/margturps?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1131409669237366784&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.skywork.com%2Fbyod%2Foffice-security-why-your-job-using-mdm%2F

Kada imate potpuno posebnu i sigurnu aplikaciju za radnu poštu, mnogo je teže napraviti te greške. Ako to nije dovoljno, MDM štiti vašu privatnost postavljanjem barijere između posla i ličnih podataka. Porodične fotografije se ne mogu slučajno deliti ili poslati e-poštom na poslu.

To što vaš posao ima instaliran MDM softver na vaš telefon ne znači da imaju pristup vašim ličnim aplikacijama ili fotografijama. Cilj MDM-a je da napravi razdvajanje između posla i ličnih podataka. Vaša kompanija može da resetuje i obriše podatke o radu sa telefona – ako ste zaboravili lozinku, ukraden vam je telefon ili ste napustili kompaniju – ali to je onoliko koliko ide. Kod MDM-a „vaš“ deo BYOD-a je jači nego što je bio prije instaliranja MDM-a.

Kancelarijska sigurnost po dizajnu

Dok MDM-ovi i BIOD čine ljude produktivnijima i pomažu ljudima da lako sarađuju, bezbjednost je koja osvaja dan za MDM-ove. Sve o MDM-u zasniva se na temelju jake enkripcije i sigurnosti.

Jednom kada instalirate MDM na uređaj, ne morate da brinete da li su podaci kompanije

zaštićeni – jeste.

Ne morate brinuti da li štite informacije privatnog kupca – jeste.

To je sloboda koja dolazi sa instaliranjem MDM-a za rad na vašem ličnom uređaju.

Računarska sigurnost, posebno zaštita informacija o kompaniji i kupcima – svima je na umu. Jedva prošlo je nedelju dana bez vesti o još jednom kršenju podataka, kompaniji hakovanoj zbog svoje intelektualne svojine ili od izbijanja zlonamernog softvera.

MDM ne može sprečiti sva pitanja bezbednosti, ali mnogi od njih mogu sprečiti. Čvrst, pouzdan i siguran MDM temelj je za BIOD u vašoj kancelariji. Pa kad kompanija kaže: „Hej, dobijamo MDM za sve naše uređaje.“ možete odgovoriti: „To je sjajno, radujem se dodatnoj meri sigurnosti za naše podatke.“ i to znaci.

Podeli post :
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit
Share on pinterest
Share on skype
Share on tumblr
Share on mix
Share on pocket